به سوی پایداری در توسعه

توسعه پایدار، پیشرفت همه‌جانبه و مسئولیت اجتماعی سازمانی-از نگاه هامون طهماسبی

به سوی پایداری در توسعه

توسعه پایدار، پیشرفت همه‌جانبه و مسئولیت اجتماعی سازمانی-از نگاه هامون طهماسبی

به سوی پایداری در توسعه

از جست و جو و دغدغه برای ساختن جامعه‌ای بهتر، به مفهوم «توسعه پایدار» رسیدم و این، زمینه‌ای است که در این سال‌ها فعالیت‌های پژوهشی، آموزشی و مشاوره‌ای من را به سوی خود همگرا کرده است.
این وبلاگ قرار است ان شاء الله به شکلی ساده و بی‌تکلف، برخی از مشاهدات، تجربه‌ها، فکرها و دغدغه هایم را در این حوزه با مخاطبان به اشتراک بگذارد.
و البته حتما لازم است تاکید کنم که «توسعه پایدار» برای من دقیقا آنچه که در مغرب زمین درس داده می‌شود نیست و حرف‌های زیادی درباره آن و مفاهیم مرتبط نظیر «پیشرفت» دارم؛ لذا تاکید زیادی دارم که به ویژه در حوزه جامعه و فرهنگ، خود بایستی مولد و نظریه‌پرداز برای بازتعریف این پارادایم پیشران دنیای امروز باشیم.
عکس بالای وبلاگ را در کردستان زیبا گرفته‌ام و بسیاری از چیزهایی را که از توسعه پایدار می‌خواهم، مختصر و مفید بیان می‌کند: زندگی‌ای از نظر اقتصادی آبرومند، در دامان طبیعتی زیبا و سرسبز و در بستر جامعه‌ای شاداب که فرهنگ اصیل بومی خود را حفظ کرده و با حضور آرامش بخش «خانواده ایرانی» به عنوان رکن بی‌بدیل آن، به سوی سعادت می‌رود.
هامون طهماسبی

بایگانی

پاییز امسال به دعوت معاونت مشارکت‌های مردمی کمیتۀ امداد به شورای مسئولیت اجتماعی سازمانی این نهاد پیوستم. در این شورای که فعلا 8 عضو دارد، 5 عضو بیرونی از فعالین حوزه مسئولیت اجتماعی نیز حضور دارند که بنده یکی از این پنج نفر بیرونی هستم. دستور کار اصلی این شورا هم‌اندیشی و سیاست‌گذاری برای بهره‌مندی بهتر و بیشتر کمیتۀ امداد از ظرفیت مسئولیت اجتماعی سازمان‌ها در کشور است. عضویت من در این شورا با ابهام و تردیدهایی روبرو بود و راستش را بخواهید تصمیم گرفتم که در چند ماه باقیمانده تا پایان سال در آن به شکل آزمایشی حضور پیدا کنم تا بعد دربارۀ ادامه حضورم در آن در سال بعدی تصمیم بگیرم. واقعیت این است که کمیتۀ امداد علی رغم برخی شایعات و نگاه‌های بیرونی، در سالیان اخیر اقدامات قابل توجهی در بهبود شرایط سازمانی خود انجام داده و البته همچنان نیز نیازمند ادامۀ این تحولات است. با این حال، اینکه این شورا، به ویژه با توجه به تکثر دیدگاه اعضا و همچنین در نظر گرفتن این واقعیت که آفت‌های زیادی گریبان‌گیر شوراهای این چنینی در سازمان‌های دولتی و شبه دولتی است، تا چه میزان بتواند به اهداف خود برسد، شایان تامل است. سعی کردم که با نگاه مثبت وارد شوم و اگر کمکی از دستم برای بهبود شرایط کمیته امداد در این زمینه بر بیاید، دریغ نکنم. تا خدا چه بخواهد.

عکس بالا از اولین جلسه این شورا در 28 آبان 1403 گرفته شده است. من همانی هستم که در گوشۀ جلسه نشسته و با فلش صورتی‌رنگ در تصویر مشخص کردمش! جایی که در جلسه اختیار کرده بودم هم شاید نشانه‌ای دیگر از این است که فکرم درگیر چگونگی فعالیت اثربخش چنین شوراهایی است!

 
۰۳/۰۹/۰۱
هامون طهماسبی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی